خانه
درخواست ها
ثبت درخواست خرید
جستجو
داشبورد
روچی
مشاوره فروش پوشاک
مجله خبری روچی مارت
خدمات‌دهندگان
کالاکارت مهر ایران
مجله روچی
روچی تولید
فروش اعتباری

دسته‌بندی کالاها

پارچه عمده
منسوجات خانگی
رنگ، الیاف و نخ
خرج کار و ملزومات دوخت
پوشاک عمده
خدمات نساجی
تجهیزات، ماشین آلات و قطعات

قاچاق پوشاک نیازمند برخورد جدی است

آخرین به روزرسانی: 18 بهمن 1403

قاچاق پوشاک نیازمند برخورد جدی است

سید شجاع الدین امامی ریوف در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به دیدار اخیر فعالان اقتصادی با رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: در این دیدار اعلام شد که توقع صنعت پوشاک کشور از حاکمیت و دولت، برخورد با قاچاق پوشاک و حمایت از بخش تولید در این عرصه است.
وی افزود: بخش خصوصی برای توسعه صنعت توسعه اشتغال، صنعت و تحقق اهداف برنامه توسعه هفتم با دولت همراهی می کند و در این مسیر نیازمند رسیدگی به موضوع قاچاق است تا تولید آسیب نبیند.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه در سال های اخیر میزان قاچاق پوشاک به داخل کشور افزایش داشته است، برخورد با قاچاقچیان را ضعیف توصیف کرد.
وی در ادامه با یادآوری اینکه تولیدکنندگان پوشاک بویژه در ماههای منتهی به ایام نوروز که خرید پوشاک توسط مردم افزایش می یابد، همچنان با مشکلاتی چون ناترازی انرژی، فرسودگی تجهیزات و هزینه‌های جاری روبرو هستند، افزود: این درحالیست که کالای قاچاق بدون پرداخت هزینه های قانونی از جمله تعرفه های گمرکی، بیمه کارگران و ... وارد کشور می شود و در شرایط نابرابر رقابتی به فروش می رود.
امامی با تاکید بر اینکه دولت باید شرایطی را ایجاد کند تا کالای داخلی آسان تر از کالای خارجی قاچاق به دست مصرف کننده برسد، خواستار برخورد شدیدتر با پوشاک قاچاق شد و افزود: تامین بازار پوشاک توسط تولیدکنندگان به جای کالای قاچاق می تواند به زنجیره ارزش صنعت نساجی کمک کند.

* پارسال 550 میلیون دلار پارچه پلی استر وارد شد
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه در سال گذشته 550 میلیون دلار پارچه پلی استری یا پارچه‌ای از الیاف مصنوعی وارد کردیم، گفت: این در حالی است که ما در تولید الیاف پلی استر خودکفا هستیم و می توانیم نیاز داخل را برطرف کنیم؛ اگر محدودیت برای واردات این کالا داشتیم، اکنون این میزان دلار از کشور خارج نمی‌شد و به بخش سرمایه گذاری در حوزه بافندگی، ریسندگی و ارزش افزوده زنجیره باز می‌گشت.
امامی عنوان کرد: تامین این محصول در کشور نه تنها به تولید کمک می‌کند بلکه از خروج ارز جلوگیری می کند؛ ضمن اینکه باعث می شود تا اشتغال بیشتری در کشور ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه ما مخالف ممنوعیت واردات هستیم، گفت: توقع ما ایجاد بازار رقابتی و عادلانه است در حالی که دولت ارز را برای کالای خارجی پرداخت می کند.
امامی عنوان کرد: بایستی نظام تعرفه‌های گمرکی اصلاح و در راستای حمایت از تولید ملی باشد همچنین باید شفافیت اطلاعات وجود داشته باشد اگر دولت ارز را به افراد خاصی پرداخت کرده این حق ذینفان هست که منتشر شود که چه بخشی از واردات، این ارز را دریافت کرده است و آیا با همان قیمت در اختیار زنجیره قرار داده است؟
وی خاطر نشان کرد: دولت باید جلوی واردات بی رویه و غیرکارشناس را بگیرد و از تولید داخل حمایت کند باید در خصوص مناطق آزاد ویژه اقتصادی، بازارچه‌های مرزی، ته لنجی و پیله وری نیز کنترل صورت بگیرد.

* بازار 9 میلیارد دلاری پوشاک در ایران
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران ارزش بازار پوشاک در ایران را 9 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: از این مقدار حدود 2.5 تا سه میلیارد دلار قاچاق صورت می‌گیرد و بقیه توسط تولیدکنندگان داخلی تامین می‌شود.
امامی با یادآوری اینکه سالانه حدود 390 هزار تن پوشاک در کشور مصرف می شود، ادامه داد: در بخش ملحفه، بالش و پرده نیز بازار یک میلیارد و 500 میلیون دلاری شامل 150 هزار تن منسوجات است.
وی با اشاره به اینکه در حدود 643 هزار تن مصرف پارچه داخل کشور است، گفت: 80 درصد بازار توسط تولیدکنندگان داخلی تامین می‌شود و بقیه قاچاق است.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران میزان مصرف نخ در کشور را نیز حدود 880 هزار تن برآورد کرد.